21 sierpnia 2012

Deser z brązowym ryżem i owocami

Ekspresowy deser (w 5 minut, jeśli mamy np. ryż z obiadu), jeśli nie - musimy poczekać aż ugotuje się ryż (brązowy to aż 35min.)

  • 100g ryżu brązowego (u mnie Britta)
  • 4 jabłka
  • 4 nektarynki
  • 3-4 łyżki cukru brązowego
  • 4 łyżki wody
Jabłka i nektarynki obrać, pokroić na kawałki, podsmażyć z cukrem i odrobiną wody na patelni lub w mikrofali (4min).
Wymieszać ryż z owocami, włożyć do miseczki, lekko ubić i wyłożyć na talerz, ozdobić pozostałymi owocami lub dżemem.

3 komentarze:

** Dziękuję za odwiedziny i każdy Twój komentarz :).

** Jeśli przygotujesz coś z mojego przepisu, zachęcam do zostawienia komentarza. Jeśli masz zdjęcie, chętnie zamieszczę je w galerii na FB i IG (wyślij e-mail lub wiadomość na FB czy IG).